Comunicate – 2013

2013-11-21

Modificarea traseelor Tursib din zona Calea Dumbrăvii

Ca urmare a reconfigurării sensurilor de circulație pe str.Rahova, str.Argeșului, Calea Dumbrăvii si Calea Cisnădiei, începând cu data de 23.11.2013 se vor modifica itinerariile unor trasee de autobuze, astfel:

Pe traseele 5, 16, 113, 116

 • În sensul de mers spre Valea Aurie se va circula pe traseul cunoscut până la

str.Avrig – str.O.Goga – str.Bahluiului – Calea Dumbrăvii – str.Ludoș – Valea Aurie.

 • La plecarea din Valea Aurie, se va circula pe ruta:

Valea Aurie – str.Ludoș – Calea Dumbrăvii – str.Al.Vlahuța – str.O.Goga – str.Avrig - traseul cunoscut.

Pe traseul 15

 • În sensul de mers spre Valea Aurie se va circula pe ruta:

Gară - traseul cunoscut până la str.Rahovei – B-dul M.Viteazu - str.N.Olahus – str.O.Goga – str.Bahluiului – Calea Dumbrăvii – str.Ludoș - Valea Aurie.

 • În sensul de mers spre Gară se va circula pe ruta:

Valea Aurie – str.Ludoș – Calea Dumbrăvii – str.G.Dima – str.Rahova - traseul cunoscut până la Gară.

Pe traseele 1 și 111

 • în sensul de mers spre stația ‟Cimitirˮ, se va circula pe traseul cunoscut până la

Calea Dumbrăvii – B-dul M.Viteazu – str.N.Iorga – Calea Cisnadiei – str.Siretului – Calea Dumbrăvii – stația ‟Cimitirˮ.

 • În sensul de mers spre Piața Unirii, se va circula pe ruta:

stația ‟Cimitirˮ – Calea Dumbrăvii – str.Siretului – Calea Cisnadiei – str.Rahovei - B-dul M.Viteazu – Calea Dumbrăvii – Piața Unirii - traseul cunoscut.

Pe traseul 11

 • în sensul de mers spre Cedonia, se va circula pe ruta:

S.C.Continental - traseul cunoscut până la str.Rahovei – B-dul M.Viteazu– str.N.Iorga–Calea Cisnadiei–str.Rahovei – B-dul M.Viteazu – N.Iorga – Cedonia.

 • În sensul de mers spre S.C. Continental, itinerariul nu se modifică.

Pe traseele 13 si 22

 • în sensul de mers spre Dumbrava, se va circula pe ruta:

Gara - traseul cunoscut până la Calea Dumbrăvii – B-dul M.Viteazu - Calea Cisnădiei – str.Siretului – Calea Dumbrăvii - traseul cunoscut.

 • În sensul de mers spre Gară, itinerariul nu se modifică.

Pe traseul 14

 • în sensul de mers spre Valea Aurie, se va circula pe ruta:

Libra - traseul cunoscut până la str.Rahovei – B-dul M.Viteazu– str.N.Iorga– Calea Cisnădiei – str.Siretului – Calea Dumbrăvii – str.Ludoș - Valea Aurie.

 • În sensul de mers spre Libra, itinerariul nu se modifică.

Pentru rezolvarea unor cerințe ale călătorilor, s-au operat unele modificari ale orarelor de circulație, care se vor aplica din 23.11.2013.

Noile orare vor fi afișate în stații în perioada 22 – 24.11.2013.

2013-09-19

Comunicat UITP

Mai mult de 80 de orase de pe cinci continente s-au unit pentru a promova utilizarea transportului public si dezvoltarea acestuia în scopul reducerii poluării orașelor.

Bruxelles, 18 septembrie 2013

Miscarea "Toti împreună pentru cresterea transportului public", a adus împreună mai mult de 80 de orașe și regiuni din 30 de țări pentru a emite un apel unit de dezvoltare a transportului public ca motor pentru o dezvoltare durabilă.

Asociația Internațională a Transportului Public (UITP) a lansat inițiativa pentru a coincide cu Săptămâna europeană a mobilității (16-22 sept), dar mișcarea a luat o dimensiune globală, operatorii de transport public, autoritățile și membrii industriei unindu-se pentru a trasnmite un mesaj factorilor de decizie politică și cetățenilor deopotrivă: îmbunătățirea transportului public și a infrastructurii reprezinta un instrument vital pentru creșterea economică ecologică.

Campania este vizibilă în aproape 60.000 de autobuze, tramvaie, metrouri si stații în cadrul rețelelor participante, care transporta împreună 85 de milioane de pasageri în fiecare zi și va fi urmarita de până la 200 de milioane de oameni.

"În fiecare an 100 miliarde €, sau cel puțin 1% din PIB se pierde din economia europeană, ca urmare a congestiilor de trafic astfel încât există o mare urgență de a acționa", a explicat secretarul general al UITP, Alain Flausch. "Dacă vom dubla cota de piață a transportului public, am putea crea inca 7 milioane de locuri de muncă ecologice în întreaga lume într-o industrie care are deja 13 milioane de angajati din întreaga lume".

Pentru mai multe informații și pentru lista completă a participanților va rugam sa vizitati: http://growpublictransport.org/

În 2012 UITP a lansat campania "Sa crestem cu Transport Public", pentru a sprijini obiectivul sectorului de transport public de dublare a nr de calatori la nivel mondial până în 2025. Campania se adresează factorilor politici din întreaga lume si doreste sa creasca gradul de conștientizare a necesității urgente de imbunatatire a transportului public. Acesta oferă de asemenea îndrumare pentru factorii de decizie, autoritățile publice și companiile de transport cu privire la modul de îmbunătățire a transportului și instrumente care le ajuta să implementeze soluții de mobilitate durabile. Acum UITP invita membrii săi să adapteze mesajele de campanie rețelelor proprii de transport public.

Săptămâna mobilității

Saptamana 16 - 22 septembrie va fi dedicata mobilitatii prin intermediul transportul public din municipiul Sibiu.

Sibiul se va alatura celor 83 de orase din toata lumea printre care se numara Viena, Bruxelles, Rio de Janeiro, Montreal, Paris, Roma in campania initiata de Uniunea Internationala a Transportatorilor Publici, aceasta fiind o actiune a societatii de transport in comun Tursib menita sa atraga atentia asupra faptului ca transportul public este o modalitate de a calatori rapid, simplu si eficient, fiind si tot mai folosit in mediul urban, la aceasta adaugandu-se faptul ca transportul public contribuie la un mediu inconjurator mai curat.

2013-03-01

Incepând cu luna martie 2013, chioscurile Tursib din statiile "Bosch" - Turnisor si "Piata Cibin 1" vor avea următorul program de functionare:

 • Luni - vineri: 6:00 - 22:00
 • Sâmbătă - duminică: Închis

De asemenea, chioscul "Obor" va avea program de functionare Duminica între orele 10:00 si 14:00. 

Pentru călătorii fideli

În contextul dezvoltării durabile și a reducerii noxelor in municipiul Sibiu, societatea de transport public Tursib S.A. întreprinde acțiuni de fidelizare a publicului călător pentru utilizarea transportului public, in detrimentul autoturismelor personale.

Astfel, clientul Tursib care va achizitiona cardul abonament cu codul 30.000 va fi premiat cu un abonament gratuit pe liniile Tursib, abonament valabil pe șase luni.

Codul Tursib este acordat automat prin sistemul informatic de emitere a cardurilor.